14 Μαρτίου 2017

Ψήφισμα του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής

Ο σύλλογος φοιτητών Αρχιτεκτονικής καταδικάζει το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά, χθες 13/3 που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργάτη, χειριστή γερανού. Το ατύχημα που του στοίχισε τη ζωή συνέβη σε διάρκεια βάρδιάς του, λόγω παντελούς έλλειψης συνθηκών υγιεινής, σε ένα ιδιαίτερα βαρύ επάγγελμα, που στο κυνήγι του εργοδοτικού κέρδους στοιχίζει τη ζωή εργατών.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα εργατικά ατυχήματα που οφείλονται σε φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, τη μείωση του προσωπικού, την παντελή έλλειψη συλλογικής και ατομικής υγιεινής. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που αξιοποιώντας το οπλοστάσιο της ΕΕ και αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για τα κέρδη και τα προνόμια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οδηγούν στο τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, ακόμα και σε θανάτους εργαζομένων.

Ο ΣΣΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου, και στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου οικοδόμων, σήμερα 14/3, στις 10:00, στην Αγίας Σοφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου